Händel & Haugen, Billedkoncert

I november 2013 udkom vi med Händels Messias i uddrag for trompet og orgel, udgivet på pladeselskabet Naxos.
Satserne er varierende – med det store kirkeorgel og ved at anvende fem forskellige trompeter, fastholder vi noget af det mangfoldige lydbillede i Händels mesterværk.

Kunstmaleren Arne Haugen Sørensen hører ofte musik af Händel, når han maler. Derfor var det hans forslag, at vi skulle indspille Händels Messias og under koncerter vise hans billeder “Julenat”, “Den hellige familie” samt andre fortolkninger af Jesu liv.

Handel Messiah, Dorthe Zielke & Søren Johannsen   Julenat   "Stor Nadver" af Arne Haugen Sørensen   Opstandelsesbillede af Arne Haugen Sørensen

Vi medbringer udstyr der skal til for at vise de flotte farverige og fortællende billeder på storskærm, mens vi spiller musikken fra Messias.

Georg Friedrich Händel (1685-1759) skrev sit mesterværk “The Messiah” på tre uger. Siden sin uropførelse i Dublin i 1714 har værket opnået status som en af hovedhjørnestene i den vesterlandske musik og er vel nok det mest kendte kirkemusikværk overhovedet. Lige siden er værket blevet opført i sin fulde længde eller i uddrag i talløse bearbejdelser. Selvom man oftest hører værket opført ved juletid er det tekstens forlæg ikke kun knyttet til Jesu fødsel. Teksten er skriftsteder hentet fra både Det ny og Det gamle testamente og opsummerer kristendommens centrale temaer og visioner pegende hen mod “The Messiah”, Guds Søn – verdens frelser.