Luther Musik

luther_musik

I 2017 var det 500 år siden Martin Luther offentliggjorde 95 kritiske påstande om den katolske kirke. Luther ønskede at lægge op til en diskussion on sin tids kirke, lære og praksis. Dengang havde den katolske kirke, med Paven i spidsen, en enorm og enerådende magt og rigdom, der satte sig dybe spor i det enkelte menneskes liv. Især den forhadte afladshandel, som handlede om sjælens frelse fra Skærsilden, var et redskab, som den katolske kirke brugte til at manifestere sin magt med overalt i Europa. Luthers teser, som han satte på slotskirkedøren i Wittenberg, blev startskuddet til reformationen – fornyelsen af den kristne kirke i Europa.

Med studier i Luthers fodspor, film, billeder og litteratur har vi tilrettelagt indholdet af fortællingen.

Under den visuelle redegørelse rejser vi gennem tiden og spiller musik fra de sidste 500 år. Den er arrangeret for naturtrompet, piccolotrompet, C trompet, tromme og orgel. Musik helt tilbage fra renæssancen, Johann Sebastian Bachs bearbejdelser af Luthers salme-melodier og rørende filmmusik, er en del af repertoiret.

Bliv klogere på reformationshistorien og hør stemningsfuld klassisk musik af de kendte komponister Praetorius, Telemann, Bach, Mozart, Pärt, Jesper Madsen og Fabricius-Bjerre.

Programmet er i særdeleshed velegnet for konfirmander!

Trompet/orgelmusik skal høres i kirken, men på YouTube kan man se hele “Luther Musik”, hvis man klikker her
Følg numrene fra 1 til 17.